Work-life balance: Flere arbejder hjemmefra end nogensinde før

Vi har større fokus på work-life balance

Det er efterhånden blevet populært at prioritere en god work-life balance i hverdagen – og derfor er det også blevet mere normalt at folk arbejder mere hjemmefra og har fleksible arbejdstider. Hvilke fordele og udfordringer ses ved denne nye arbejdstrend? Lad os se nærmere på dette!

Et lavere stressniveau 

Når man arbejder hjemmefra med fleksible arbejdstider, kan man ofte bedre jonglere mange af hverdagens udfordringer. Skal barnet hentes fra fodbold eller skal der handles ind før myldretiden? Dét er nemt at få til at fungere under disse moderne arbejdsvilkår. 

Når man samtidigt ikke skal skynde sig ud af døren om morgenen, men i stedet kan tage sig den tid, som man har brug for, kan det være en forløsning for mange. Der er ingen tvivl om, at hjemmearbejde og fleksible arbejdstider har stor positiv indflydelse på stressniveauet for mange mennesker. 

Hjemmekontoret og IT udstyr 

Når man har muligheden for at arbejde hjemmefra, er det også nødvendigt, at man har et hjemmekontor – eller i hvert fald en dedikeret plads til arbejdet. Det er nemlig vigtigt, at man sidder ordentligt, når man skal sidde ved en computerskærm i mange timer. Det er vigtigt, uanset om man arbejder hjemmefra eller fra kontoret! Derfor er det selvfølgelig også nødvendigt, at man har tilstrækkeligt med IT udstyr derhjemme, så man stadig kan udføre sine arbejdsopgaver ordentligt. 

En god computer er absolut nødvendigt. Særligt er det belejligt med en bærbar computer, som man kan tage med sig hjem fra kontoret, hvis man har en hjemmearbejdsdag. Undersøg eventuelt computerne fra Microsoft, hvis der skal indkøbes ny. Computerne fra Microsoft har fået positiv opmærksomhed – især i forbindelse med brugervenlighed og design. 

Det kan også være fordelagtigt med en ekstra computer skærm til hjemmekontoret, som kan tilsluttes den bærbare computer. På den måde får man en stor skærm, hvilket kan være rart at arbejde med. 

Udfordringer: Møder og gruppearbejde 

Man løber selvfølgelig ind i nogle udfordringer i forbindelse med hjemmearbejde. Det kan være problematisk i forhold til møder og gruppearbejde. Derfor kan det være fordelagtigt at undersøge mulighederne for online udstyr, som kan være en hjælpende hånd. Også her står Microsoft klar til at assistere dig, som gerne vil arbejde hjemmefra i ny og næ. Microsoft Teams er nemlig et online program, som giver gode muligheder for at have gnidningsfrie digitale møder. Ligesom Microsofts computere, har Microsoft Teams fået ros for at være ekstremt brugervenligt.